nl en
ORDER TODAY BEFORE 13:00, SAME DAY DISPATCHED
FREE SHIPPING ABOVE € 100 (FOR THE NETHERLANDS, BELGIUM AND GERMANY)
ORDER TODAY BEFORE 13:00, TOMORROW IN TRANSPORT
FREE SHIPPING ABOVE € 100 (FOR THE NETHERLANDS, BELGIUM AND GERMANY)


0
0
Shopping cart
€ 0,00
Patchouli Intense 100 ml EDP
Patchouli Intense 100 ml EDP

Woody Oriental

Default delivery time

1 workday

€ 177,00
Price per 

Stock : 4

Quantity: 
Order
Add to wishlist
 

Do you have a question about this product?

Ask us your question

Nicolaï Paris - Patchouli Intense

Patchouli is the most sensuous among all the woody notes, a material of great importance in the perfumer´s palette and one that is prized for its richness. Patchouli has many facets. There is always more to discover about its damp, wet, mossy, dry, almost dusty earthiness. It evokes power and depth.

A multifaceted and strong fragrance sublimated by a patchouli, rose and geranium combination strengthened by an amber and vanilla incense background. A powerful perfume which leaves no one indifferent. 

 

It´s definitely a very un-hippie patchouli that bestrides the olfactory gender spectrum and is marked by Patricia de Nicolaï´s signature opening of candied orange with a touch of cinnamon which sweetens the marriage of a deep, dark, earthy patch and it natural partner, rose. Lavender and geranium lighten the heart of this provocative blend before melting into an incense-laden, almost tarry leather drydown that accentuates the vanillas smokier side.

Woody Oriental
lavender, Turkish rose, geranium Bourbon, frankincense, sandalwood, bay oil, cinnamon, leather, amber, vanilla

De mening van ParfuMaria:

"Patchouli is een materiaal van groot belang in het palet van de parfumeur. Het speelt de eerste viool in het orkest. Van alle houtachtige noten, is dit de meest sensuele. Patchouli roept rijkdom ", schrijft Patricia de Nicolaï. Met Patchouli Homme, wilde de parfumeur een houtige en  oosterse geur voor mannen samenstellen, maar ze uiteindelijk heel goed te verkopen aan vrouwen ook (dat is waarom deze geur is omgedoopt tot Patchouli Intense). En waarom niet? Deze duidelijk niet-hippie patchouli strekt zich uit over beide zijden van het olfactorische geslacht spectrum, met duidelijk de Patricia de Nicolaï handtekening. De opening van gekonfijte sinaasappel,bestrooid met kaneel, die zorgt voor een zoetig huwelijk tussen een diepe, donkere, aardse patch en zijn natuurlijke partner de roos. De lavendel en geranium verlichten het hart van deze bedwelmende mix voordat het tot rust komt op een bed van wierook en leer met een vanille met rokerige facetten Een geavanceerd patchouli voor dandy's. Heel chique en elegant en met deze patchouli maak je zeer zeker indruk op jezelf en op de rest!
Tekst: Maria van Geuren.
© ParfuMaria

 

Order by:

Mary - 26-03-2017 12:57

tijdens een geuruitje met 4 vriendinnen bij toeval aan deze fles geroken en eerst op een strookje, daarna op de huid en vervolgens met een 100 ml fles de deur uit. Dit is een patchouli die bijna fris te noemen is door de lavendel en geranium. Ik was al fan van de ambre cashemere intense en deze de Nicolaï is een hele mooie aanvulling voor mijn geurgarderobe.

Ask a question about this product

Fields marked with a * are mandatory

Your question has been sent! Thank you.

We will provide you with an answer as soon as possible.

Products viewed by others
Recently viewed products
Most viewed products