nl en
ORDER TODAY BEFORE 13:00, SAME DAY DISPATCHED
FREE SHIPPING ABOVE € 100 (FOR THE NETHERLANDS, BELGIUM AND GERMANY)
ORDER TODAY BEFORE 13:00, TOMORROW IN TRANSPORT
FREE SHIPPING ABOVE € 100 (FOR THE NETHERLANDS, BELGIUM AND GERMANY)


0
0
Shopping cart
€ 0,00
L'Amour Eau de Parfum 50 ML
L'Amour Eau de Parfum 50 ML

Floral Woody Musk Top: Frisse citrus van bergamot vermengt zich met de verfijnde elegance van romantische rozenknopjes en  oranje bloesem. Het hart ( en daar gaat het om in de Liefde)  v

Default delivery time

1 workday

€ 85,00
€ 42,50
Price per 

Stock : 1

Quantity: 
Order
Add to wishlist
 

Do you have a question about this product?

Ask us your question


L’ AMOUR
 
Het nieuwe parfum van LALIQUE
 
Een Ode aan de Liefde
 
De befaamde Franse glas kunstenaar RENÉ LALIQUE (1860-1945) was een echte romanticus. In zijn ontwerpen voor juwelen, decoraties, sculpturen en ook parfum flacons liet hij zich inspireren door mythologische figuren, de natuur en De Vrouw. In de jaren twintig van de vorige eeuw creëerde René Lalique vier gebrandschilderde deurpanelen voor vertrekken in het paleis van de Japanse prins Asaka Yashiko. Dit paleis bevond zich in het centrum van Tokio en fungeert  momenteel als hert Tokio Metropolitan Teien Art Museum. De technische en artistieke kwaliteiten van deze panelen trokken destijds wereldwijde aandacht en werden tentoongesteld in de jaarlijkse Salon d’Automne expositie in Parijs in 1932. Het belangrijkste figuratieve motief van dit interieur ontwerp in glas is een Ode aan de Vrouw. Het is de uitbeelding van een verleidelijke vrouwelijke gestalte omringd door een gevleugelde stralenkrans als een zwierige tooi van veren. Met een gebaar van extase werpt de Vrouw slingers van bloemen in het rond. De figuren op de panelen vormen de belichaming van een majesteitelijke vrouwelijke schoonheid en leggen getuigenis af van de liefde van René Lalique voor de Vrouw en de Natuur.
De deurpanelen –uitgevoerd met een hoog reliëf- zijn het resultaat van een uitermate complex ontwerp- en productie proces. Een prijsgekroond juweel uit het oeuvre van René Lalique.
 
DE NAAM, DE FLACON, DE VERPAKKING

 
Met dit alom bewonderde meesterwerk van René Lalique –een Ode aan de Vrouw- als inspiratie bron voor een nieuw Lalique parfum diende een naam zich als vanzelf op: L’ AMOUR.
 
 
De L’AMOUR FLACON bevat veel decoratieve elementen uit het werk van René Lalique. De invloed van de grondlegger van dit gerenommeerde Franse glas- en kristalbedrijf dringt door in alle Lalique parfum collecties. L’AMOUR heeft een “stevige” kubus-vorm maar met een lichte,  levendige uitstraling.  De flacon is transparant en is gedecoreerd met in satijnglans ge-etste zonnestralen.  Ook door de frappante kleurstelling van de flacon: de basis in licht-roze, de kleur van tederheid en liefde en in markant zwart: L’AMOUR en LALIQUE.
 
De flacon is bedekt  met een plaatje in goud met een transparante stop als een miniatuur kubus. Een decoratief koordje met een kwastje verleent een “touch of elegance “ aan de L’AMOUR flacon.
 
De verpakking toont hetzelfde kleurmotief van roze en zwart met een levendig abstract lijnenspel van veertjes.  Zoals bij elk Lalique parfum prijkt de naam prominent  op een ring rondom op de verpakking.
 
 
DE GEUR
 
L’AMOUR is bovenal een BLOEMIGE en SENSUELE geur….een elixer van pure verleiding. De componist (Nathalie Lorson) noemt het parfum
“Een pure liefdesverklaring”.
 
Top: Frisse citrus van bergamot vermengt zich met de verfijnde elegance van romantische rozenknopjes en  oranje bloesem.
Het hart ( en daar gaat het om in de Liefde)  verrijkt de geur met een boeket van weelderige witte bloemen: tuberoos, gardenia en jasmijn.
De basisnoten: warme cedar; romige sandelhout op een bed van muskus.

Order by:

No reviews found.

Ask a question about this product

Fields marked with a * are mandatory

Your question has been sent! Thank you.

We will provide you with an answer as soon as possible.

Products viewed by others
Recently viewed products
Most viewed products
ParfuMaria uses cookies for statistical purposes. No personal records are being saved.